0266 714 50 50

Uyuşturucu İle Mücadelede Cep Telefonu Uygulaması

Uyuşturucu ile mücadele, dünya çapında bağımlı sayısındaki hızlı artış, uyuşturucu kaçakçılığındaki yüksek kar payı, terörist örgütlerin bu kardan artan oranda pay almaları ve teknolojik gelişmeler sonucu uyuşturucu madde üretiminin kolaylaşması gibi sebeplerden dolayı küresel boyutta ele alınmaktadır.

Uyuşturucu madde bağımlılığı, bireyde yol açtığı sağlık sorunlarının yanında, çok önemli sosyal, ekonomik ve asayiş problemlerine de yol açmaktadır. Tüm dünyada önemi her geçen gün artan bu karmaşık, çok boyutlu ve giderek yaygınlaşan soruna karşı, toplumun tüm kesimlerini içine alan topyekûn bir mücadele gerekmektedir.

Bu nedenle ilimizde bağımlılıkla mücadele kapsamında tüm kurumların işbirliği ile müdürlüğümüz sekretaryasında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu çalışmaları yürütülmektedir.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırarak vatandaşların karşılaştıkları uyuşturucu ticaretini en hızlı ve doğru bir şekilde ihbar edebilmelerini sağlamak ve bu ihbarları yaygınlaştırmak amacıyla Uyuşturucu ile Mücadele Uygulaması (UYUMA) hazırlanmıştır.

%100 yerli ve milli olan mobil uygulama UYUMA; hem İOS, hem de Android kullanıcıları tarafından telefonlara ücretsiz indirilebilecektir. UYUMA ile vatandaşlar sokakta karşılaştıkları uyuşturucu tacirlerini veya bağımlılarını tek tıkla polise ihbar edebileceklerdir. Uygulamaya T.C kimlik numarası ile giriş yapılacaktır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlediğinde bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yetkili mercilere iletebileceklerdir. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek olup, ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır.

UYUMA mobil uygulamasının amacı, uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmaktır. Bu proje ile ihbar mekanizmasının daha etkin hale getirilerek uyuşturucu suçlarının önüne geçilmesi, suçun tüm delilleriyle ortaya çıkarılması, suçluların adalete teslim edilmesi ve vatandaşların elektronik ortamda uyuşturucu ile mücadeleye katılması/ katkı sağlaması önem arz etmektedir.

Çocuklarımız ve geleceğimiz için uyuşturucu ve bağımlılığa karşı verilen büyük mücadelede tüm vatandaşlarımızın bu projeye destek vermeleri beklenmektedir.

“UYUŞTURUCUDAN UZAK DUR, BAĞIMLIYA YARDIM ET!”

 

HABERLER & DUYURULAR

14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız
14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız

14 Mart 2024

 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

8 Şubat 2024

4 Şubat Dünya Kanser Günü
4 Şubat Dünya Kanser Günü

6 Şubat 2024

İLETİŞİM
© 2024 Bandirma 01 Nolu Aile Sağlığı Merkezi. Tüm Hakları Saklıdır.