0266 714 50 50

10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ

         Dünya Ruh Sağlığı Fedarasyonu’nun bir projesi olarak başlayan Dünya Ruh Sağlığı Günü, ruh sağlığının ve ruh sağlığı hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını arttırmak amacıyla, 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim’de kutlanmaktadır. 2017 yılının teması da “İş Yerinde Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir.
          Çalışma hayatı yaşamın önemli bir parçasıdır ve bireyler para kazanmanın yanı sıra kişisel amaçlarını gerçekleştirmek, sosyal ilişkiler kurmak, mesleğine ve topluma hizmet etmek veya saygınlık kazanmak gibi sebeplerle de çalışmaktadır. Ancak iş baskısı, monotonluk, iş yetiştirme kaygısı, başarısız olma korkusu gibi sebeplerle iş hayatında ruhsal dengenin bozulması hem kişinin sağlığı açısından hem de iş yerindeki verimlilik açısından olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. İş hayatında ruhsal dengenin bozulması nedeni ile çalışan kişiler arasında sıklıkla depresyon, kaygı, stres, tükenmişlik ve kas eklem rahatsızlıkları gibi durumlarla karşılaşmaktayız. Bu gibi sorunlar kişinin fiziksel sağlığını bozmakta, kişinin ruhsal anlamda kendini kötü hissetmesine sebep olmakta ve işyeri devamsızlık süresinin artmasına yol açmaktadır.
          Çalışanlar damgalanma ve işini kaybetme korkusu ile yaşadıkları bu gibi ruhsal sorunları başkalarına göstermekten ve destek almaktan çekinmektedirler. 
         Ancak kişilerin ruhsal sağlıklarını koruyabilmek ve işyeri verimini artırmak için tıpkı fiziksel hastalıkların tedavisinin önemsendiği gibi ruhsal hastalıkların tedavisinin de önemsenmesi gerekmektedir. Teknolojik gelişmelere rağmen işyerlerinde insan faktörünün önemi hala yerini korumaktadır. Çalışanların ruh sağlığı demek, işyerinin ve dolayısıyla kurumun ruh sağlığı anlamına gelmektedir.

         Sağlıklı işyerleri ancak sağlıklı çalışanlarla mümkündür. 

Dr. Yasin YILMAZ Balıkesir İl Sağlık Müdürü

 

HABERLER & DUYURULAR

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

25 Temmuz 2024

Kistik Ekinokokkoz (Kist Hidatik)
Kistik Ekinokokkoz (Kist Hidatik)

25 Temmuz 2024

14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız
14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız

14 Mart 2024

İLETİŞİM
© 2024 Bandirma 01 Nolu Aile Sağlığı Merkezi. Tüm Hakları Saklıdır.
?>