0266 714 50 50

3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI

 Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır.

Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimi, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.

 Kadın ve çocuk sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve gebelikten itibaren bebek ve çocuklarımıza yönelik sağlık hizmetleri itina ile sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir.

 Ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı, %97 gibi dünyanın en yüksek bağışıklama oranlarından biriyle geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef; hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izleme yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır.

Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için her yıl düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan tahlille şebeke sularının ve yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir.

Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. ALO 171 sigara bırakma hattı 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve sigara bırakma polikliniğine yönlendirmektedir.

Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik her yıl tarama yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir.

Halk Sağlığına gönül veren tüm çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz.

Uzm. Dr. Refik BUDAK

Halk Sağlığı Müdürü

HABERLER & DUYURULAR

14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız
14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız

14 Mart 2024

 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

8 Şubat 2024

4 Şubat Dünya Kanser Günü
4 Şubat Dünya Kanser Günü

6 Şubat 2024

İLETİŞİM
© 2024 Bandirma 01 Nolu Aile Sağlığı Merkezi. Tüm Hakları Saklıdır.